GAP YEŞİL İNOVASYON YARIŞMASI YENİLİKÇİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR

GAP YEŞİL İNOVASYON YARIŞMASI YENİLİKÇİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği, Şanlıurfa’nın ev sahipliğinde düzenlenen 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasında öğrenciler kentlerin geleceğine yön verecek projeleri hayata geçiriyor. Yaptıkları projelerle ilgili bilgiler veren öğrenci ve öğretmenler Büyükşehir Belediyesine ve proje paydaşlarına teşekkür ettiler.

GAP Bölgesi illerinden ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilerinin katılım sağladığı 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması “Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği” , “Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre”  “Akıllı Sistemler” ve “İklim Değişikliği” temalarını kapsayacak şekilde alt kategorilerde düzenlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Harran Üniversitesi iş birliği ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekleştirilen 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasında birbirinden önemli projeler yarışıyor.

ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları, uzman mentorların da desteklediği projeler arasında deprem, küresel ısınma, iklim değişikliği, çevreci projeler ve daha birçok proje farklı aşamaları geçerek HACKATHON aşamasına kalmaya hak kazandılar.

Genç zekâları, girişimcileri ve çevreye karşı duyarlı gençleri, çevresel sorunlara yönelik çığır açıcı projeler geliştirmeye teşvik ederek sadece bölgesel değil, ulusal ve uluslararası düzeyde de olumlu etkiler yaratan ve bu yıl 6.sı düzenlenen yarışmaya bölgedeki öğrenci ve öğretmenler yoğun ilgi ve katılım gösterdi. 

IDEATHON sürecinde, 9 GAP ilinden ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinden 2.346 başvuru alındı. En yüksek başvuru sayısı Şanlıurfa, Şırnak ve Diyarbakır illerinden geldi. Katılımcılar, çevresel sorunlara yönelik yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler getiren projelerini sundu.

HACKATHON sürecinde ise yarışmacılar projelerini daha ileriye taşıyacak ve somut prototiplere dönüştürecekler. Uzman mentorların rehberliğinde, takımların teknik becerileri ve yaratıcılıkları ön plana çıkacak. Bu süreçte, takımlara malzeme desteği sağlanacak ve projelerin raporları için bir uzman mentor desteği sunulacak. 

HACKATHON’un ardından başarılı projeler, Türkiye'nin en büyük teknoloji ve inovasyon festivali olan TEKNOFEST'te sergilenecek. Bu, projelerin daha geniş kitlelere ulaşması ve daha fazla etki yaratması için bir fırsat olacak.

GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasına katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen farklı yaş ve okullardan öğrenciler yaptıkları projeler hakkında bilgi vererek yarışma ile farklı bir deneyim yaşadıklarını kaydettiler. Öğretmenleri ve projeye katkı sağlayan kurum temsilcileri ise 6.’sı düzenlenen yarışmada emeği geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ve tüm kurumlara teşekkür ettiler.